Zaraz po tym, jak Oklahoma City Thunder została wyeliminowana z play-offów przez Portland Trail Blazers, Paul George udzielił komentarza, po którym wielu zaczęło kręcić głową. Damian Lillard postanowił się do tego odnieść.

 

Według lidera Thunder, Damian Lillard podjął złą decyzję oddając rzut prawie z 12 metrów. Powiedział to mimo faktu, że Dame trafiał już takie rzuty w swojej karierze i generalnie ma taki zasięg. Dlatego właśnie wszystkim wydało się to całkowicie niezrozumiałe. Czyżby zawodnik OKC próbował zdeprecjonować ogromny wyczyn swojego rywala. Lillard wielkim rzutem wygrał dla Portland Trail Blazers serię i w zasadzie to powinno się wyłącznie liczyć.

– To był naprawdę zły rzut i nie obchodzi mnie, co mówią inni. Ale trafił, nikt nie będzie mówił o tym, że podjął złą decyzję – mówił George. Eeeee?

SPRAWDŹ AKTUALNE KODY RABATOWE NA DUŻERABATY.PL

Jak mógł na to zareagować Lillard? Dokładnie w taki sam sposób, w jaki zareagowali niemal wszyscy. Dame postanowił wsiąść na twittera i napisać wiele mówiące: “LOL”. W tamtym momencie Lillard doskonale wiedział, że jest remis i rzutem z 12 metrów nie ryzykuje ewentualnej porażki swojego zespołu. A po wszystkim… pomachał.

Zobacz także: Westbrook żegna się z dziennikarzami
fot. Craig Mitchelldyer-USA TODAY Sports
Michał Kajzerek
@mkajzerek